zaterdag 26 mei 2012

Drankje: watermeloensap met framboos en rozen

Ah watermeloenen, wat zijn die mooi! De kleuren zijn prachtig, met bijpassende zwarte pitten. Al koop je ze tegenwoordig met kleinere gele pitten bij de AH (en zelfs op de markt). Blijkbaar hebben zoveel mensen een hekel aan die pitten dat ze eruit worden gekweekt.
Gisteren heb ik een watermeloen van ongeveer 5 kilo aangeschaft, perfect voor dit warme weer.
Een stuk watermeloen is lekker, maar eet niet handig en is vooral een kleefhanden-veroorzaker.
De oplossing: watermeloensap!
Het enige wat je nodig hebt is een blender of een staafmixer. Zelf heb ik een staafmixer, maar met een blender heb je minder omhoogschietende stukjes meloen.
Dit is een fijne combinatie: watermeloen met framboos en rozensiroop.
Ingrediƫnten voor een flink glas sap:
  • schaaltje (diepvries) frambozen
  • een flink stuk watermeloen, in grove stukken gesneden
  • een eetlepel rozenwater of een theelepel rozensiroop (dit is optioneel, lang niet iedereen houdt van rozen)
Vervolgens pureer je alles met een blender/staafmixer. Let met een staafmixer wel op: het wordt geen dik mengsel, juist heel water(meloen)ig, als je niet oplet zit zo je hele keuken onder. 
De frambozen maken dit sapje een klein beetje zuur, zelf vind ik dat heel lekker. De rozensiroop is dus optioneel, maar het geeft het wel wat meer luxe.
Ten slotte is dit koud het best, zet het even in de vriezer.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen