woensdag 3 oktober 2012

Zwarte bonen hummus


Vroeger vond ik hummus saai, het smaakte muffig, voor zover broodbeleg dat kan doen. Nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Op de markt om de hoek kan je heel veel verse hummussoorten kopen. Hummus met mango, met aubergine of met veel peper, maar de basis blijft hetzelfde: kikkererwten. Je kan met zwarte bonen ook een hele lekkere 'hummus' maken.
Deze hummus is snel gemaakt, heeft een rijke smaak, maar is toch erg toegankelijk.

Zwarte bonen hummus
1 blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ± 250 gr)
2-3 theelepels tahin (sesampasta koop je bij een Turkse supermarkt of bij een grotere AH)
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
 Zout & peper


1. Pureer alle ingrediƫnten tot een gladde massa. Voeg water (of resterend vocht van het blikje bonen) toe tot het de gewenste dikte heeft.

2. Proef en voeg eventueel nog extra kruiden toe. Bewaar de hummus in een afgesloten bakje in de koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen