woensdag 9 januari 2013

Groene pasta voor één


Over iets minder dan twee weken gaat mijn huisgenootje weg. Niet weg weg, maar backpacken-weg. Vaak kook ik en meestal eten we samen. Of anders eet ik samen met mijn vriendje of vriendinnen. Bijna nooit eet ik alleen, binnenkort waarschijnlijk vaker, zo zonder het reizende huisgenootje. Daarom hier een recept voor een éénpersoonspasta, omdat de meeste recepten altijd voor twee zijn en zodat je niet altijd voor de simpele soep-met-brood/pizza/burger-op-brood-maaltijden hoeft te kiezen als je alleen bent. Alleen is ook weleens goed, ook op je bord.
Deze mega simpele pasta is zó klaar, echt heel heel erg lekker en dankzjj de diepvriesingrediënten nog goedkoop ook. En gezond natuurlijk, want het is groen.Groene pasta voor één.
 (voor één royaal portie)
100 gr pasta naar keuze (bv schelpjes)
125 gr diepvries doperwtjes
60 diepvries spinazie (ontdooid)
2-3 volle theelepels groene pesto
1 eetlepel zure room/crème fraîche (= optioneel!)
peper en zout naar smaak

1. Als je een schattig oosters stoommandje hebt (zoals ik), stoom dan je doperwtjes gaar boven een pan water. Dit duurt ongeveer tien minuten. Proef af en toe een doperwtje, als ze gaar zijn, smaken ze heerlijk knapperig en zacht.
1a: geen stoommandje? Kook de doperwtjes gaar in een pan ruim kokend water. Je voegt de doperwtjes toe aan het kokende water en in 2-4 min zijn ze beetgaar. Giet ze vervolgens af.
2. Kook de pasta, dit deed ik nadat ik klaar was met het stomen van de erwtjes. Ik gebruikte het 'stoomwater' als 'pastawater': milieuvriendelijk en handig, want het water kookte al.
3. Giet de pasta af. Voeg vervolgens de doperwtjes, de ontdooide spinazie, de pesto en eventueel de zure room eraan toe. Zet de pan op laag vuur en meng alles goed, verwarm je pasta nog even. Voeg eventueel wat peper toe, zout is waarschijnlijk niet nodig vanwege de pesto. 
Smakelijk eten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten