Gisteren heb ik een watermeloen van ongeveer 5 kilo aangeschaft, perfect voor dit warme weer.
Een stuk watermeloen is lekker, maar eet niet handig en is vooral een kleefhanden-veroorzaker.
De oplossing: watermeloensap!
Het enige wat je nodig hebt is een blender of een staafmixer. Zelf heb ik een staafmixer, maar met een blender heb je minder omhoogschietende stukjes meloen.
Dit is een fijne combinatie: watermeloen met framboos en rozensiroop.
Ingrediƫnten voor een flink glas sap:
- schaaltje (diepvries) frambozen
- een flink stuk watermeloen, in grove stukken gesneden
- een eetlepel rozenwater of een theelepel rozensiroop (dit is optioneel, lang niet iedereen houdt van rozen)
De frambozen maken dit sapje een klein beetje zuur, zelf vind ik dat heel lekker. De rozensiroop is dus optioneel, maar het geeft het wel wat meer luxe.
Ten slotte is dit koud het best, zet het even in de vriezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten