maandag 22 oktober 2012

Oatmeal met sinaasappel, cranberry's, gember en amandelen


Dit ontbijt behoort nu tot mijn favorieten! Het is echt zó ontzettend lekker. Het is warm (ook qua smaak), fris, pittig en gezond. Vers geraspte gember ben ik steeds meer gaan waarderen. Naast curry's gebruik ik het steeds vaker in smoothies en nu dan ook in mijn ontbijt. Zonder gember smaakt dit nog steeds heerlijk, de warme en frisse sinaasappelsmaak blijft nog een tijd hangen.
Gedroogde cranberry's zijn volgens mij niet makkelijk in de supermarkt te krijgen. Op de markt bij een notenkraam heb je vaak wel succes. Ik kocht de cranberry's voor € 0,95 per 100 gram.
Wat de sinaasappel betreft, was die goed met warm water! Er zit bij niet-biologische sinaasappelen een waslaag op voor de glans. (En nee, die wil je echt niet opeten.)



Sinaasappel-oatmeal met cranberry's, gember en amandelen
(voor 1 niet-zo-grote-eter)
125 ml (soja)melk
1-2 eetlepel geraspte sinaasappelschilletjes
vers geraspte gember (zoveel als je lekker vindt)
20 gr havermout (ongeveer een half kopje)
2 eetlepels gedroogde cranberry's
6 amandelen, in stukjes gehakt
(recept iets aangepast van Joy the Baker)

1. Doe de melk samen met de sinaasappelschilletjes en de gember in een steelpan en breng aan de kook. (Dit ruikt zó lekker!)
2. Voeg de havermout toe als de melk kookt en roer het door. Laat alles een paar minuten op laag vuur doorsudderen.
3. Als de oatmeal te droog is, voeg je nog wat melk toe. Doe de oatmeal in een kom en strooi de amandelen en cranberry's erover.
(4. Ik doe er nog een theelepel bruine suiker bij, niet gezond, wel erg lekker.)





2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen. Goed dat je dat ook zegt van het sinaasappelschilletje! (en ik vind het leuk dat dino's en robots onder je favorieten vallen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je het gaat proberen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. :)
      (haha cool, zijn het toevallig ook jouw favorieten?)

      Verwijderen